maandag 30 maart 2015

Maandaginspiratie #13

Op verzoek! Een kijkje in verschillende notitie- en
schetsboeken :)

Ik vind zoveel dingen leuk om te doen en er zitten dan vaak ook veel leuke ideeën in mijn hoofd. Daar staat tegen over dat ik 'wel eens' iets vergeet, en dat is zo jammer met leuke ideeën. Notitie- en schetsboeken vind ik dan ook een geweldige uitvinding. Ik heb er dan ook maar 'een paar' ;). Alle leuke losse en vaste ideeën die door mijn hoofd gaan, schrijf ik zoveel mogelijk op, of teken ik uit. Mooi hoeft niet, het zijn immers notitie- en schetsboeken. Niet iets dat al naar de drukker gestuurd gaat worden :) 




Van links naar rechts, eerst boven, dan onder :)

* heerlijk: nieuwe kleurpotloden uitproberen! Bij nieuwe kleurpotloden of verf maak ik graag een probeer-A4. Alle kleuren uitproberen, verschillend in kleursterkte. Weet ik gelijk wat ik in huis heb gehaald :)
** ik heb een tijdje mee gedaan met het Round Robin Project. Je vult een A5 boekje met van alles, samen met x-aantal andere creatievelingen. Je vult de eerste 10 bladzijden zelf en vervolgens gaat ieder boekje langs de rest van de groep. Na een paar maanden komt jouw boekje fijn en dik gevuld weer terug :) Voordat ik in een boekje aan de slag ging, maakte ik een opzetje in mijn eigen notitieboekje. Zo kon ik alvast wat dingen uitproberen en wist ik ook nog goed wat ik al wel en niet gemaakt had :)


 * een opzetje van een recept op papier voordat ik deze in het 'echt' op papier zet (om te versturen bijvoorbeeld :) ) Zo kan ik verschillende kleuren uitproberen en kijken hoe alles gaat passen op het papiertje waar ik het op wil hebben :)
*** vorig jaar op vakantie probeerde ik regelmatig een tekening te maken van onze avonturen. Dit is blijven steken bij twee avonturen ;) Al kwam ik bij het tweede avontuur er achter dat schoenen niet altijd makkelijk zijn om te tekenen. Dat werd oefenen!


 * ik kwam een soort gelijke afbeelding tegen op Pinterest, en vind dit plaatje zo lief! Het staat nog steeds op de planning om deze uit te werken op groter formaat :)
** handlettering! Iets wat ik erg leuk vind, en soms ook lastig. Er staan aardig wat van dit soort halve schetsen in m'n schetsboek. Wie weet worden deze binnenkort meer uitgewerkt :)
*** het rompertje dat zeer geliefd is, en dit is een van de eerste schets om te kijken of het wat zou worden. Hier kan je de gedrukte versie bewonderen :)
**** een paar weken geleden ben ik begonnen met tekeningen voor een leuk project. De schetsen zijn af en, al zeg ik 't zelf, zijn érg leuk geworden! Deze tekening, en nog een paar anderen, horen bij het project Zuidpool. 


 * nog een tekening uit het project Zuidpool :)
*** dit gedichtje schoot mij te binnen in de trein. Altijd fijn om dan een notitieboekje bij je te hebben om 'm dan ook op te kunnen schrijven :) Ook dit is 'n project dat nog rustig ligt te wachten totdat ik hier mee verder ga :)
**** een foto gemaakt op Buitenkunst, hele fijne vakanties heb ik hier gehad! Een van de workshops was vingerverf, en dit was het eindresultaat van onze handen na een fijne warme middag kliederen :) Deze foto zit in een notitieboekje als reminder: kliederen mag!


* & **** nog twee tekening uit de Zuidpoolreeks! Ik vind ze zo leuk geworden! Tijd dat project binnenkort eens af te ronden :)

Naast fysieke notitie- en schetsboeken, gebruik ik ook graag Pinterest (echt waar?) om ideeën op te doen en te verzamelen, en ben ik sinds een paar maanden ook grote vrienden met Evernote. Dit is een app die zowel op mijn computer als mijn telefoon staat en makkelijk is in gebruik. Ik heb daar verschillende 'notitieboekjes' aangemaakt zodat alles ook makkelijk terug te vinden is :) En wanneer ik denk: het is tijd om een project af te maken, pak ik zowel mijn fysieke als digitale notitie- en schetsboeken erbij en ga ik aan de slag :)

Hoe verzamel jij ideeën en projecten-in-wording?

3 opmerkingen:

  1. Wat leuk om zo over je schouder mee te kijken! Heel inspirerend :) Het Round Robin Project vond ik trouwens zo'n tof initiatief!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel!
      Ik heb een paar hele fijne dikke boekjes liggen na een paar rondes Round Robin :)

      Verwijderen