maandag 2 februari 2015

Maandaginspiratie #5

Zelf houd ik van patronen. Van een stippen-formatie tot verschillende afbeeldingen die horen bij 1 onderwerp. Het maken van patronen kan een heerlijke tijdsbesteding zijn in de trein, aan de telefoon, tijdens een avondje makkelijke tv, of juist een fijne los-kom-oefening als je vast zit in wat je eigenlijk wilt maken.

Het leuke van deze patronen-inspiratie-activiteit is dat je hierbij niet na hoeft te denken. Het is zelfs de bedoeling dat je niet nadenkt! Je kiest per papier je materiaal en je kleuren uit. Ik kies 3 tot 6 kleuren waarmee ik aan de slag ga. Het hoeft niet mooi te worden. Het gaat er juist om los te komen en dingen uit te proberen. Van kleuren tot vormen en alles wat daar tussen in zit.

Je hebt nodig
– a6 papiertjes, of welk formaat dat je zelf ook maar wilt
– potloden, stiften, verf, welk materiaal je graag wilt gebruiken/mee wilt experimenteren
– een fineliner

Aan de slag
Pak je papier, materiaal en de kleuren waarmee je wilt gaan werken. Vervolgens is het 'gewoon' beginnen. 
Begin met een simpel patroon, bestaande uit een paar verschillende geometrische figuren, zoals een cirkel, driehoek, lijnen. Speel hiermee. Het mag een herhalend patroon zijn, of juist helemaal niet. Maak op zijn minst 2 verschillende papieren. Mislukken mag!

Je kan ook patronen maken met andere figuren. Van fantasiefiguren tot bestaande dingen (denk hierbij aan bloemen, keukenspullen, andere hobby-dingen).

Zelf gebruik ik graag correspondentiekaarten op a6 formaat. Mocht een patroon leuk uitpakken, kan ik ze versturen als kaartje, gebruiken als boekenlegger en anders doen ze altijd leuk dienst als boodschappenlijstje, scorepapiertje of voer voor de oud-papier-bak ;)

Veel plezier!

1 opmerking: